Bozcaada
Bozcaada derin olmayan dip yapısı ile dalgıçlara ortalama15 metre gibi sığ sularda dalış olanağı sağlamaktadır. Dalış noktalarının genelde sığ olmasından dolayı bir çoğuna kıyıdan yüzerek ulaşma olanağı vardır. Belki de Türkiye'de kıyıdan tüplü dalış yapılan yerlerin başında gelmektedir. 

Dalış yerlerinin kıyıya yakın olmasından dolayı da zıpkın avclılığı gelişmiştir. Bozcaada ve çevresindeki dalış yerlerinin genelde sığ olmasından ve yörede oldukça geniş kabuklu hayvan türleri bulunmasından dolayı, tüm dalış bölgelerinin en iyi dalış zamanının gece olduğunu hatırlatırım. 

SULU BAHÇE 
En çok 20 metre derinliğindeki resif yaklaşık 1 km uzunluğundadır.

Bölgeye kıyıdan yüzerek birkaç dakikada ulaşılmaktadır. Akıntıyı arkanıza aldığınızda resifin büyük bir kısmını tek dalışta bitirebilirsiniz. Ancak yöreye yapılacak birkaç dalış size daha kolay gezi ve fotoğraf olanağı sağlayacaktır. 

Kayalar arasındaki sünger ve salyangozların renkli yaşamını daha iyi görebilmeniz için gündüz dalışlarında da fenerinizi yanınızdan ayırmamalısınız.

BAKLA TAŞLAR 
Oldukça geniş alana yayılan bu dalış bölgesindeki taşların biçimleri sebzelerden baklaya benzemesinden dolayı yöre bu isim ile anılır. Aslında taşlar Sulubahçe resifinin uzantısı niteliğindedir. Uzunluğu 2km'yi bulan resifin en derin yeri 16 metredir. Bozcaada'nın karagöz, lagos ve orfoz gibi taşlarda gezen balıkların tümünü burada bulmak olasıdır. 

AYAZMA 
Ayazma Bozcaada'nın en ünlü kumsalıdır. Yöre, ada halkının yanı sıra dışarıdan gelen konukların da akın ettiği bir kumsaldır. Yüzen insanların ve gezi teknelerinin yoğunluğundan ürken canlılar kumsalın açığındaki resifte pek fazla barınmazlar. Dolayısı ile gece dalışlarının yapıldığı Ayazma resifi en çok 13 metre derinliğinde olup yaklaşık 800 metre uzunluğundadır. Birçok kum canlısının yanı sıra resifin diğer gece bekçileri de karanlığın artmasıyla gelmeye başlar. Görülecek kabuklu canlılar arasında onlarca çeşit deniz kabuklusu bulunmaktadır. 

MERMER BURNU 
Yüksek kayaların doğal bir liman oluşturduğu Mermer Burnu rüzgarlı günlerin dalış bölgesidir. Koyda 3 ayrı dalış noktası bulunmasına rağmen sırtınızı dağlara çevirdiğinizde koyun sol tarafı en güzel dalış yeridir. Fok mağaralarının bulunduğu kayalar arasında kimi kez foklarla karşılaşmak olasıdır. Kayalar arasındaki ahtapotlar ve renkli deniz tavşanlarının yanı sıra renkli sünger ve şakayıklar fotoğrafçılara hoş anlar yaşatır. Eğitim amaçlı da kullanılan dalış bölgesinde derinlik 15 metredir. Kumlar arasında ise birçok eski çapa, kırık tabak parçaları ve amforalara rastlanır. Kıyıda henüz yapımı süren dalış okulu ve motel ise yakında bitirilip hizmete girecektir. 

KALIN BURUN 
Tekne ile ulaşılan bu dalış bölgesi belki de adanın en derin resifi konumundadır. Derinliğin 30 metrelere ulaştığı yerlerde sağlam ve kırık birçok amfora ile karşılaşmak olası. Zıpkıncıların acımasız gözler ile aradıkları orfozlar eğer henüz vurulmadılar ise hızla kaçarak yanınızdan uzaklaşırlar. 

MAUNA ADASI 
Yaz aylarında oldukça sert esen poyraz rüzgarına açık olduğundan, tüplü dalgıçlar tarafından pek uğranılmayan bir dalış noktasıdır. Dolayısı ile el değmemiş Mauna adasında kaplumbağa türlerinden olan caretta-carettalara bile rastlanır. Dalışlarınız esnasında dipteki yüzlerce kırık amfora sizleri, bu kayalıkların birçok teknenin sonunu hazırladığı konusunda düşündürmeye başlayacaktır. 

İKİNCİ SIĞLIK 
Ulaşımın tekne ile yapıldığı taşlar Mauna adasının 1 mil kadar açığındadır. Bu sığlıkların Gökçeada'ya kadar sürdüğü söylenmektedir. Dalgaların ve akıntının oldukça yoğun olduğu yörede, genelde dalışa uygun hava koşulları ile pek karşılaşılmaz. Dolayısı ile neredeyse el değmemiş olan yöre, daha çok deneyimli ya da serüveni sevenler tarafından kullanılmaktadır. Güvenlik kurallarının kolay sağlanamaması nedeniyle dalış merkezleri buraya pek gitmeyi sevmezler. 

MAVRIA (TAVŞAN) ADALARI: Bozcaada'ya 6 mil kadar uzakta olup, dört adadan oluşan dalış bölgeleridir. Günlük dalış gezilerinin yapılacağı bu adalar temiz denizi ile bilinir. Dalmayanlar ve şnorkel ile dolaşanlar için de oldukça eğlencelidir. Adalardaki dalışlar sırasında ulaşılacak en derin nokta yaklaşık 35 metredir. Adaların yakınında tarihleri ile ilgili hiçbir bilgimiz olmayan 4 adet batık vardır. Akyaların sık sık uğradığı batıkların etrafındaki büyük taşlar birçok büyük balığa ev sahipliği yapmaktadır.

İletişim Formu

Ücretsiz bilgi almanız için sizi arayalım!